Zelf verjaardagstaart maken

Een verjaardag is niet compleet zonder taart

Je kunt uiteraard een taart kopen of laten maken, maar veel mensen kiezen er toch voor om zelf een verjaardagstaart te maken. Het grote voordeel hiervan is dat je zelf de ingrediënten kunt bepalen en eventueel rekening kunt houden met allergieën of diëten.

Zelf een verjaardagstaart maken uit een pakje:

Een taart zelf maken hoeft niet moeilijk te zijn. Je kunt in de winkel tegenwoordig kant en klare taart mix kopen die je zelf alleen hoeft te kneden, de vulling hoeft toe te voegen en in de oven hoeft te bakken. Daarna kun je eventueel glazuur, marsepein, slagroom en verjaardagskaarsjes toe te voegen. Er is dus keuze genoeg.

Helemaal zelf een verjaardagstaart maken:

Uiteraard is het ook mogelijk helemaal zelf een verjaardagstaart te maken. Je kunt hierbij zelf het deeg, de vulling, slagroom en glazuur maken. De moeilijkheid is afhankelijk van het soort taart dat je wilt maken. Een kwarktaart of appeltaart is bijvoorbeeld makkelijker dan een mokka of slagroomtaart. Of je er nu voor kiest om zelf een verjaardagstaart te maken uit een pakje of het deeg en de vulling ook zelf maakt, een zelfgemaakte taart heeft de voorkeur van veel mensen.